Manny Pacquiao
Manny Pacquiao - © ANP

Pacquiao verliest wereldtitel door jurybesluit

2 juli 2017
Jeff Horn heeft Manny Pacquiao onttroond als wereldkampioen in het weltergewicht bij de WBO.

Zo'n 50.000 toeschouwers in stadion Lang Park in Brisbane zagen zondag een intens gevecht over twaalf rondes, waarna de juryleden unaniem Horn aanwezen als winnaar: 117-111, 115-113, 115-113.

"De jury beslist, dat heb ik te respecteren'', zei de 38-jarige Pacquiao, die volgens veel kijkers zeker in de laatste rondes de overhand had.

Bijna knock-out
De Filipijnse volksheld, die in liefst acht gewichtsklassen wereldkampioen is geworden, sloeg Horn in de negende ronde bijna knock-out.

De 29-jarige Australiër wankelde, maar bleef toch tot en met de laatste ronde op zijn voeten staan. De voormalige schoolleraar, die Pacquiao in de eerste rondes wel regelmatig had geraakt, werd vervolgens enigszins verrassend tot winnaar uitgeroepen.

"Ik heb hier geen woorden voor'', stamelde Horn, die direct aangaf open te staan voor een zogeheten rematch tegen de onttroonde bokskoning uit de Filipijnen.

Mayweather
Voor Pacquiao diende het gevecht met Horn eigenlijk als opwarmertje voor een nieuwe krachtmeting met Floyd Mayweather.

De twee vermaarde bokskampioenen troffen elkaar twee jaar geleden in Las Vegas voor het bijzonder lucratieve Gevecht van de Eeuw.

Mayweather won destijds op punten en ging vervolgens ongeslagen met pensioen. De veertigjarige Amerikaan werkt echter aan een rentree. Mayweather stapt op 26 augustus de ring in voor een prestigeduel met de Ierse UFC-vechter Conor McGregor. (FOX Sports/ANP)