Nelson Semedo en Oribe Peralta
Nelson Semedo en Oribe Peralta - © ANP

Portugal pakt brons op Confederations Cup

2 juli 2017
Portugal heeft in Moskou brons gepakt op het toernooi om de Confederations Cup. De Europees kampioen won de wedstrijd om de derde plaats tegen Mexico na verlenging met 2-1.

Portugal speelde zonder vedette Cristiano Ronaldo, die al naar huis is om zijn pasgeboren tweeling te zien.

Pepe dwong met zijn doelpunt in de blessuretijd een verlenging af, waarin invaller Adrien Silva uit een strafschop de winnende treffer maakte.

Mexico koerste lang af op het brons dankzij een eigen doelpunt van de Portugese verdediger Luis Neto. Hij kreeg in de 54e minuut een harde voorzet van Javier Hernández tegen zijn been, waarna de bal in het doel vloog.

Uitblinker Ochoa
Met PSV-aanwinst Hirving Lozano als invaller leek Mexico de winst te pakken, tot de Portugese verdediger Pepe met de punt van zijn voet een voorzet van Ricardo Quaresma achter de uitblinkende doelman Guillermo Ochoa tikte (1-1).

Ochoa had in de zeventiende minuut een strafschop van André Silva gekeerd. Die penalty was door scheidsrechter Fahad Al Mirdasi toegekend op advies van de videoarbitrage. De nieuwe spits van AC Milan miste echter vanaf elf meter, zoals drie ploeggenoten woensdag ook al hadden gemist in de strafschoppenserie van de halve finale tegen Chili. De Zuid-Amerikaanse kampioen speelt zondagavond de finale tegen Duitsland, dat Mexico in de halve finale met 4-1 overklaste.

In de verlenging liet Adrien Silva zien hoe het wel moet. De aanvoerder van Sporting mocht aanleggen nadat Miguel Layún de bal met zijn arm had beroerd en schoot vanaf elf meter beheerst raak.

Vier keer wisselen
Beide ploegen maakten in de verlenging gebruik van de mogelijkheid om voor de vierde keer te wisselen. Zowel Portugal als Mexico eindigde de wedstrijd over 120 minuten met tien man. Nélson Semedo en Raúl Jiménez werden beiden met twee keer geel van het veld gestuurd. (ANP)