Marcel Kittel
Marcel Kittel - © ANP

Kittel sprint naar zege, valpartij Froome en Gesink

2 juli 2017
Marcel Kittel heeft zondag de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Quick-Step was de snelste in de massasprint na een rit over ruim 200 kilometer die begon op Duitse bodem en eindigde in het Waalse Luik.

Dylan Groenewegen van Lotto NL-Jumbo eindigde als vijfde. De Brit Geraint Thomas, zaterdag winnaar van de tijdrit in Düsseldorf, behoudt de gele trui.

De 29-jarige Kittel boekte al zijn tiende etappezege in de Ronde van Frankrijk. De Duitser klopte zijn grootste concurrenten met gemak. De Fransman Arnaud Démare finishte als tweede voor de Duitser André Greipel (derde) en de Brit Mark Cavendish (vierde). 

Massale valpartij
Drievoudig Tourwinnaar Chris Froome arriveerde in Luik in het peloton. Hij kwam niet helemaal ongeschonden uit een grote valpartij op ongeveer 30 kilometer van de finish. Ook Robert Gesink en Romain Bardet behoorden tot de slachtoffers.

De renners konden de rit vervolgen. De Sky-ploeg formeerde zich rond hun kopman Froome, die er gehavend uitzag aan zijn rechterbil.

De ontsnapping van de dag ontstond al in de eerste kilometer. Meteen na de start gingen de Fransen Thomas Boudat, Yoann Offredo, Laurent Pichon en de Amerikaan Taylor Phinney, alle vier debutanten in de Tour, ervandoor. Het verschil met het peloton, waar de ploegen met sprinters controleerden, kwam nooit boven de 3,5 minuten. Phinney en Offredo werden pas 1 kilometer voor de finish opgeslokt door het voortrazende peloton.

Maandag volgt een rit van Verviers naar het Franse Longwy. De finish ligt op de Côte des Religieuses, een klim van de derde categorie. (FOX Sports/ANP)

Sagan wint derde etappe Tour

3 juli 2017
Sagan wint derde etappe Tour
Peter Sagan heeft maandag de derde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was een rit vanuit Verviers naar Longwy met een aankomst op de...