Mookie Betts (rechts)
Mookie Betts (rechts) - © ANP

Betts en Boston Red Sox walsen over Blue Jays heen

3 juli 2017
Boston Red Sox heeft de goede lijn doorgetrokken met een ruime zege op Toronto Blue Jays. De koploper van de American League East sloeg de hekkensluiter met 1-15 om de oren.

Met de zesde zege in zeven wedstrijden completeerde de Red Sox een sweep van Toronto. De eerste twee duels van de trip naar Canada eindigden al in een 7-4 en een 7-1 zege.

Record
De grote man bij Boston was Mookie Betts. Mede dankzij twee homeruns evenaarde de 24-jarige buitenvelder zijn persoonlijke record met maar liefst acht binnengeslagen punten.

Betts is de eerste leadoff hitter - de eerste speler in de slagorder –in de geschiedenis van de Red Sox die acht man over de thuisplaat helpt. Slechts vier andere spelers wisten ooit dit kunstje te flikken in de MLB.

Betts begon zijn reeks RBIs met een eenhonkslag in de tweede inning. Hij volgde met homeruns in het vierde en het zesde bedrijf, waarmee hij in totaal voor vijf runs zorgde. In de productieve zevende inning sloeg hij met een eenhonkslag nog twee ploeggenoten binnen.

Bogaerts
Oranje-international Xander Bogaerts zag het feestje van Betts vanaf de zijlijn. De korte stop viel op het laatste moment weg uit de wedstrijdselectie met een liesblessure.

Met de overwinning komt lijstaanvoerder Boston op 47 zeges tegenover 35 nederlagen. Runner-up New York Yankees, dat met 1-8 verloor van Houston Astros, staat op 43-37. (FOX Sports)