Alireza Jahanbakhsh
Alireza Jahanbakhsh - © FOXSports.NL

De mooiste goals van... AZ

3 juli 2017
De prachtgoals vlogen ons afgelopen seizoen om de oren. De mooiste treffers van iedere Eredivisie-club op een rij, met vandaag de nummer 6 van afgelopen jaargang: AZ.

Alireza Jahanbakhsh
AZ – Willem II, 10 september 2016
Alireza Jahanbakhsh schiet met links zijn ploeg naar de 1-0 tegen Willem II. Hij is al vroeg in het seizoen goed op stoom, het is de derde wedstrijd op rij dat hij scoort.

Joris van Overeem
AZ  - ADO Den Haag, 19 maart 2017
Na een moeilijke periode heeft Joris van Overeem zijn plek in de basis veroverd. Hij bekroond deze periode met een fraaie goal. De Alkmaarders winnen die dag met 4-0 van ADO.

Alireza Jahanbakhsh
Go Ahead Eagles – AZ, 13 januari 2017
In een wedstrijd tegen de Eagles die laat op stoom komt is Alireza Jahanbakhsh uiteindelijk de matchwinnaar. De Iraniër schiet de 0-2 binnen  en maakt de  1-3 uit een penalty.

Muamer Tanković
AZ – Zenit Sint-Petersburg, 8 december 2016
Na een flinke nederlaag in Sint-Petersburg staat AZ voor een haast onmogelijke taak, om in de Europa League te overwinteren moet de ploeg winnen van het sterke Zenit. De Alkmaarders nemen de leiding in het AFAS Stadion en vechten zich naar een 3-2 overwinning. Muamer Tanković maakt de prachtige 3-1.

Alireza Jahanbakhsh
AZ – Heracles Almelo, 27 november 2016
John van den Brom kan niet meer om Robert Mühren heen en laat de Purmerender samen met spits Wout Weghorst spelen. Het resulteert tegen Heracles in een doelpuntenfestijn, 5-1. Pas in de blessuretijd maakt Alireza Jahanbakhsh de mooiste goal van de dag.  (FOX Sports)