Andy Murray
Andy Murray - © ANP

Wimbledon: Wawrinka sneuvelt, Murray en Nadal door

3 juli 2017
Stan Wawrinka is al in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld.

De als vijfde geplaatste Zwitser verloor van Daniil Medvedev. De Rus was in vier sets te sterk voor zijn rivaal: 6-4, 3-6, 6-4 6-1.

Medvedev is op dreef. Vorige week drong hij in Eastbourne nog door tot de halve finale, waarin hij verloor van Novak Djokovic.

Eerder op dat toernooi schakelde hij wel Robin Haase uit, iets wat hij even daarvoor in Rosmalen ook al had gedaan. Wawrinka was onlangs nog finalist op Roland Garros.

Murray
Andy Murray bereikte zonder problemen de tweede ronde. De als eerste geplaatste titelverdediger versloeg de jonge Rus Alexander Bublik in drie sets, 6-1, 6-4, 6-2.

De Brit toonde zich tevreden over zijn eerste optreden. "Voor een begin was het zeker niet slecht. Ik mag niet klagen. Het is nu een kwestie van deze vorm vasthouden en nog beter in m'n ritme komen.''

De volgende tegenstander van de favoriet is de Duitser Dustin Brown, die de Portugees Joao Sousa uitschakelde (3-6, 7-6 (5), 6-4, 6-4). "Dat wordt een ietwat andere partij'', keek Murray vooruit. "Ik ga eerst even naar de fysio, neem een ijsbad en rust wat uit. Dinsdag een rustige training, specifiek gericht op de slagen die ik nodig heb tegen Brown."

Nadal
Rafael Nadal begon met een overtuigende zege op John Millman. De als vierde geplaatste Spanjaard, eerder deze zomer superieur winnaar van Roland Garros, gaf zijn Australische opponent weinig kans.

Aan drie sets op het Londense gras had de specialist op het gravel tegen de nummer 137 van de wereld voldoende, 6-1, 6-3, 6-2.

Nadal won Wimbledon in 2008 en 2010. Hij neemt het nu op tegen de Amerikaan Donald Young, de nummer 43 van de wereld.

Marin Cilic plaatste zich ten koste van Philipp Kohlschreiber voor de volgende fase. De als zevende geplaatste Kroaat zette de Duitser in drie sets aan de kant: 6-4, 6-2, 6-3. (FOX Sports/ANP)