Richèl Hogenkamp
Richèl Hogenkamp - © ANP

Wimbledon: Hogenkamp ligt eruit, Williams emotioneel

3 juli 2017
Voor Richèl Hogenkamp heeft Wimbledon slechts één ronde geduurd.

De Doetinchemse was op de openingsdag niet opgewassen tegen Madison Brengle. Ze zag de Amerikaanse nummer 94 van de wereld in twee sets zegevieren: 6-3, 6-3.

Brengle stuit nu op Petra Kvitova. De Tsjechische, onlangs winnares op het gras van Birmingham, won in twee sets van de Zweedse Johanna Larsson: 6-3, 6-4.

Vorige week nog meldde Kvitova zich af voor het toernooi van Eastbourne, omdat ze last had van haar buikspieren. Ze is in Londen als elfde geplaatst.

Halep en emotionele Venus
De als tweede geplaatste Simona Halep won van de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic. Ze deed dat in twee sets, 6-4, 6-1. In de tweede ronde stuit Halep nu op de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia.

Een soms wat nerveuze Venus Williams (37) bereikte met de nodige moeite de tweede ronde. De Amerikaanse versloeg de Belgische debutante Elise Mertens in twee sets: 7-6 (7), 6-4. In de tweede ronde speelt Williams tegen Wang Qiang uit China.

Venus zou op 9 juni een rood licht hebben genegeerd en daardoor in botsing zijn gekomen met een ander voertuig.

De passagier in die auto, een 78-jarige man, overleed aan zijn verwondingen. De nabestaanden hebben een klacht tegen Williams ingediend.

De Amerikaanse brak na haar partij in de perskamer van Wimbledon in tranen uit uit toen ze een vraag moest beantwoorden over haar gevoelens omtrent het tragische incident.

"Er zijn geen woorden voor hoe afschuwelijk het is, ik ben compleet sprakeloos'', stamelde Williams voordat ze huilend de zaal verliet. Ze keerde later nog wel even terug om haar perspraatje af te ronden. (FOX Sports/ANP)