Joël Piroe
Joël Piroe - © Pro Shots

Nederland Onder 19 verrast Duitsland op EK

3 juli 2017
Een loepzuivere hattrick van PSV-spits Joël Piroe heeft het Nederlands elftal Onder 19 jaar een vliegende start op het Europees kampioenschap bezorgd.

In de Georgische hoofdstad Tbilisi was Oranje met 4-1 verrassend te sterk voor Duitsland.

Binnen een minuut kwamen de Duitsers op voorsprong, toen Jurich Carolina zich aan de linkerkant te makkelijk liet uitspelen en de voorzet vervolgens aan iedereen voorbijging, behalve aan Aymen Barkok: 0-1.

Dilrosun
Maar binnen drie minuten legde de uitblinkende Javairô Dilrosun (van Manchester City) vanaf de linkerflank de bal op het hoofd van Piroe: 1-1.

In de 65ste minuut volgde zijn tweede treffer. N.E.C.-aanvaller Ferdi Kadioglu nam de corner vanaf links, Dani de Wit kopte vliegend in en de PSV'er veranderde de bal doeltreffend van richting: 2-1.

Dilrosun zette daarna eerst met een steekbal Piroe vrij voor de goal en deed in blessuretijd hetzelfde bij invaller Jay-Roy Grot (N.E.C.), ditmaal met een prachtige hakbal. Beide spitsen rondden hun kansen af: 4-1.

Donderdag speelt Oranje Onder 19 zijn tweede poulewedstrijd tegen Engeland, dat eerder op de dag met 2-0 van Bulgarije won. (FOX Sports)