Masahiro Tanaka
Masahiro Tanaka - © ANP

Yankees en Tanaka weten weer wat winnen is

4 juli 2017
New York Yankees heeft weer eens een overwinning kunnen bijschrijven. De ploeg van Didi Gregorius was met 6-3 te sterk voor laagvlieger Toronto Blue Jays.

Het was voor de runner-up in de American League East pas de zesde zege in twintig wedstrijden. De Yankees houden met 44 overwinningen en 37 nederlagen koploper Boston Red Sox enigszins in het zicht. De aartsrivaal, die met 5-7 won bij Texas Rangers, staat op 48-35.

Tanaka
Het goede nieuws voor New York is bovendien dat pitcher Masahiro Tanaka zijn dip te boven lijkt te zijn. De Japanse ster tekende voor zijn tweede achtereenvolgende winstpartij. Daarvoor wist hij geen enkele zege te registreren in acht wedstrijden als startende werper.

Tanaka stond maandagnacht zeven innings op de heuvel en stond slechts een run en vijf hits toe. Hij was goed voor acht strike-outs en gaf maar één vrije loop weg.

Gregorius
Op het moment dat Tanaka de heuvel verliet hadden de Yankees een nipte 2-1 voorsprong te pakken, maar in de achtste inning liep men uit. Mede door goed werk van Gregorius kwam de thuisploeg op 6-1, een gat wat de Blue Jays niet meer wisten te dichten.

Gregorius, de Amsterdamse korte stop van New York, eindigde de wedstrijd met een run uit twee slagbeurten achter zijn naam. (FOX Sports)