Curaçao viert het winnen van de Caribbean Cup
Curaçao viert het winnen van de Caribbean Cup - © FOXSports.NL

Curaçao hoopt opmars een vervolg te geven op Gold Cup

7 juli 2017
Amper bekomen van de euforie na de Carribean Cup-eindzege, staat voor Curaçao de volgende mogelijkheid op succes voor de deur: de Gold Cup. Eloy Room, Cuco Martina en consorten hopen in de Verenigde Staten hun huidige opmars een passend vervolg te geven.

Eind 2010 speelde Curaçao zijn eerste (vriendschappelijke) wedstrijd als zelfstandig land. Sindsdien is een stijgende lijn waar te nemen. Het WK bleek vooralsnog te hoog gegrepen, maar driemaal was scheepsrecht wat betreft kwalificatie voor de Gold Cup.

Bovendien leverde de eindzege op de Caribbean Cup - in de finale werd Jamaica met 1-2 geklopt - de ploeg van bondscoach Remko Bicentini een uitnodiging op voor de Copa América van 2019.

Dikke gouden letters
Het leven lacht de Curaçaose spelers dus toe. Nieuw succes, ditmaal op de Gold Cup, zou betekenen dat 2017 met nóg dikkere gouden letters kan worden bijgeschreven in de sportgeschiedenisboeken van het Caribische eiland. 

Maar wanneer is het Noord-Amerikaanse landentoernooi een succes te noemen? Als de poulefase overleefd wordt zou dat prachtig zijn. Alles wat daarna komt is een bonus.

Mexico topfavoriet
Zevenvoudig winnaar Mexico geldt als de gedoodverfde winnaar in groep C. Achter - hoogstwaarschijnlijk - El Tri stroomt ook de nummer twee door naar de knock-outfase, terwijl het land dat als derde eindigt 66,6 procent kans heeft op een vervolg; de twee beste nummers drie kwalificeren zich immers ook voor de kwartfinales. 

Voor die twee plekken zijn El Salvador en Jamaica de concurrenten. De Jamaicanen werden recent dus nog verslagen in de finale van de Caribbean Cup. Tegen El Salvador werd de laatste keer met 1-1 gelijkgespeeld en het duel ervoor nipt met 0-1 verloren.

Een beetje geluk
De groepsfase doorkomen moet dus mogelijk zijn. Met de inbreng van (oud-)Eredivisie-spelers als Room, Martina, Darryl Lachman, Leandro Bacuna en Kemy Agustien. En een beetje geluk. (FOX Sports)

De Gold Cup zie je vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag LIVE op FOX Sports. Te beginnen met het openingsduel Frans Guyana - Canada. 

Programma Curaçao
Curaçao - Jamaica,
in de nacht van zondag op maandag om 1.00 uur op FOX Sports 1 én 2
El Salvador - Curaçao, in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 uur op FOX Sports 1 én 2
Curaçao - Mexico, in de nacht van zondag 16 juli op maandag 17 juli om 2.00 uur op FOX Sports 1 én 2

Gerelateerd