Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Wimbledon: Bertens verliest van angstgegner Cirstea

4 juli 2017
Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de tweede ronde van Wimbledon te bereiken. De nummer 24 van de wereldranglijst verloor in haar eerste partij van de Roemeense Sorana Cirstea: 6-7, 5-7.

Het was voor Cirstea, nummer 63 op de mondiale ladder, de vierde keer in vier duels dat ze de meerdere was van Bertens. Vorig jaar haalde de Nederlandse nog de derde ronde op Wimbledon.

Voorsprong
De Wateringse nam in de eerste set een dubbele break voorsprong en kwam op 5-2. Daarna verloor ze echter vier games op rij, waarna Bertens er nog wel een tiebreak wist uit te slepen. Daarin kwam ze nog wel terug van 4-1 tot 4-3, maar verder liet Cirstea het niet komen.

Ook in de tweede set liet Bertens veel kansen liggen. Toen Cirstea haar bij 4-4 brak, leek de partij gespeeld. Bertens sloeg echter direct terug, maar verloor de game daarna haar service opnieuw. Nu liet Cirstea de zege niet meer glippen: 7-5.

Kerber
Angelique Kerber boekte weer eens een succesje. De veelgeplaagde Duitse nummer één van de wereld won van de Amerikaanse qualifier Irina Falconi: 6-4, 6-4.

Kerber, die onlangs op Roland Garros nog sneuvelde in de eerste ronde, benutte na 87 minuten haar eerste matchpoint. Ze speelt op haar tiende Wimbledon nu tegen de Belgische Kirsten Flipkens, die de Japanse Misaki Doi versloeg (6-4, 6-3). Flipkens sloeg pas toe bij haar zesde matchpoint. (FOX Sports/ANP)