Colkett
Colkett - © FOXSports.NL

Vitesse huurt Colkett van Chelsea

6 juli 2017
Vitesse heeft weer een Engels talent gehuurd van Chelsea. In navolging van verdediger Fankaty Dabo verhuist ook middenvelder Charlie Colkett van Londen naar Arnhem.

De twintigjarige Colkett is al de zevende versterking deze zomer van de KNVB Beker-winnaar. De Engelse jeugdinternational deed afgelopen seizoen als huurling ervaring op bij Bristol Rovers en Swindon Town.

Bij die laatste club speelde de middenvelder al samen met Dabo, die hij nu ook bij Vitesse weer tegenkomt. "Ik ben er klaar voor om mezelf te gaan bewijzen", zei Colkett donderdag.

"Voormalige teamgenoten die ook bij Vitesse hebben gespeeld, zoals Lewis Baker, hebben mij verteld wat voor geweldige ervaring het voor hen is geweest. Daarnaast is het een bonus voor mij dat Fankaty Dabo hier ook speelt, met wie ik ook buiten het veld close ben."

Vitesse versterkte zich ook al met Thomas Bruns, Thulani Serero, Tim Matavz, Bryan Linssen en Remko Pasveer. (FOX Sports/ANP)

Calero vertrekt bij Sparta Rotterdam

6 juli 2017
Calero vertrekt bij Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam heeft afscheid genomen van Iván Calero. Het contract van de Spaanse aanvaller liep nog een jaar door, maar is donderdag ontbonden....