Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Wimbledon: Federer en Djokovic stomen door

6 juli 2017
Roger Federer heeft donderdag de volgende fase van Wimbledon bereikt.

De Zwitser versloeg in de tweede ronde Dusan Lajovic. Federer, nummer drie van de plaatsingslijst, gunde de Serviër geen set: 7-6 (0), 6-3, 6-2.

Toch werd de favoriet wel enigszins op de proef gesteld, getuige de tiebreak die hij nodig had in de eerste set. Daarin gunde hij zijn opponent vervolgens geen punt.

In de eerste ronde was Federer nauwelijks aan tennis toegekomen, aangezien zijn tegenstander Alexandr Dolgopolov in de tweede set opgaf. De Zwitser leidde op dat moment wel: 6-3, 3-0.

Federer won Wimbledon al zeven keer.

Djokovic
Novak Djokovic overleefde ook simpel de tweede ronde. De als tweede geplaatste Serviër had weinig problemen met Adam Pavlasek. Djokovic versloeg de 22-jarige Tsjech in drie sets: 6-2, 6-2, 6-1.

Bij zijn eerste optreden op het gras van Londen ondervond Djokovic ook al weinig tegenstand. Zijn Slowaakse opponent Martin Klizan gaf in de tweede set geblesseerd op, nadat de drievoudig winnaar van Wimbledon de eerste al had gewonnen.

Boetes
Bernard Tomic en Daniil Medvedev hebben geldstraffen ontvangen wegens wangedrag.

De Australiër Tomic moet ruim 17.000 euro betalen, omdat hij na de wedstrijd tegen Roger Federer had toegegeven een blessure te hebben gesimuleerd.

De Rus smeet na zijn nederlaag tegen de Belg Ruben Bemelmans demonstratief enkele muntstukken richting de empire en moet iets minder dan 17.000 euro betalen. Wat hij met zijn actie wilde zeggen, liet hij naderhand in het midden.

Arends
Sander Arends heeft zijn debuut op Wimbledon niet met een overwinning kunnen bekronen.

De 25-jarige Fries verloor met zijn partner Hsien-Yin Peng uit Taiwan in de eerste ronde van het mannendubbel van het duo Johan Brunström-Andreas Siljeström.

De Zweden hadden daar wel drie uur en 53 minuten voor nodig en wonnen de beslissende set met opvallende cijfers: 12-10 . De uitslag na vijf sets kwam daarmee op 6-7 (4), 6-1, 4-6, 7-6 (4), 12-10.

Arends en zijn medespeler waren het hoofdtoernooi als lucky losers binnen gekomen. In de kwalificatie hadden ze ook al van de Zweden verloren. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd