Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

Overeem in actie op avond vol topaffiches

8 juli 2017
Als Alistair Overeem al in het tweede gevecht van de avond aan de beurt is, weet je dat je een heerlijke 'main card' krijgt voorgeschoteld.

Het hoofdmenu voor de Nederlandse MMA-fans is natuurlijk het gevecht tussen The Reem en oud-kampioen Fabricio Werdum.

Het is de derde keer dat deze twee levende legendes elkaar ontmoeten. De eerste maal was de Braziliaan de beste. In 2006 won hij na submissie van de Nederlander. Vijf jaar later mocht Overeem zich na een jurybesluit winnaar noemen.

Voor Overeem is het een mooie opstap naar opnieuw een titelgevecht. Nadat hij vorig jaar misgreep tegen kampioen Stipe Miocic, heeft de Amsterdammer de boel weer op de rit. Zo won hij tijdens UFC 209 nog van de Australische reus Mark Hunt.

Het gevecht tussen de twee zwaargewichten is een opmaat voor twee titelgevechten.

Yoel Romero - Robert Whittaker
In het middengewicht strijden twee uitdagers om de interim-titel. De Cubaanse veteraan Yoel Romero neemt het op tegen de Nieuw-Zeelandse up-and-comer Robert Whittakker.

De winnaar van deze partij mag zich gaan richten op kampioen Michael Bisping, die sinds oktober 2016 niet meer in actie gekomen is, en naar verluidt nog steeds wacht op een gevecht met Georges St-Pierre.

Het is een mooie clash der stijlen tussen de worstelaar Romero en straatvechter Whittaker, die al zeven gevechten ongeslagen is. (FOX Sports)

UFC 213 in Las Vegas is zaterdag- op zondagnacht vanaf 4.00 uur LIVE te zien op op FOX Sports 2 en 6.