Utrecht gaat Europa in
Utrecht gaat Europa in - © Pro Shots

FC Utrecht moet horde Valletta nemen

6 juli 2017
FC Utrecht speelt in de tweede voorronde van de Europa League tegen Valletta FC van Malta.

Die ploeg won donderdag ook de uitwedstrijd in de eerste voorronde tegen SS Folgore uit San Marino: 0-1. Het thuisduel was in 2-0 geëindigd voor Valletta.

Een eigen doelpunt van keeper Luca Bianchi halverwege de tweede helft leverde het enige doelpunt op. Daarmee was het tweeluik tussen beide ploegen beslist.

Hibernians Stadion
De wedstrijden in de tweede voorronde worden afgewerkt op 13 en 20 juli. FC Utrecht gaat eerst op bezoek bij Valletta, in het Hibernians Stadion van Paola.

De Domstedelingen zullen de thuiswedstrijd niet spelen in het eigen bastion, maar uitwijken naar het stadion van RKC Waalwijk. De Galgenwaard wordt deze maand gebruikt voor het EK voetbal voor vrouwen.

Nederlanders bij Valletta
Valletta speelt al negen seizoenen op rij Europees voetbal en was achter Hibernians de nummer twee in de nationale competitie.

De oud-werkgever van onder anderen Ton Caanen (hoofdcoach), Jordi Cruijff (assistent-trainer/speler), Geert den Ouden (speler), André Paus (hoofdcoach) en Ted van Leeuwen (technisch directeur) is 23-voudig kampioen van Malta.

EL
FC Utrecht eindigde afgelopen seizoen op de vierde plek in de Eredivisie. Via de play-offs pakte de ploeg van trainer Erik ten Hag het ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Vitesse is als bekerwinnaar automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League, PSV stroomt in de derde voorronde in. (FOX Sports/ANP)