Het voorseizoen op FOX Sports Eredivisie
Het voorseizoen op FOX Sports Eredivisie - © Pro Shots

Het voorseizoen op FOX Sports Eredivisie

7 juli 2017
Het nieuwe voetbalseizoen op FOX Sports Eredivisie wordt zaterdag 8 juli geopend als landskampioen Feyenoord op bezoek gaat bij FC Lisse. Het duel is om 16.00 uur live te zien.

De komende weken doet FOX Sports Eredivisie live verslag van diverse oefenduels en de kwalificatiewedstrijden van PSV en FC Utrecht in de UEFA Europa League.

FOX Sports Eredivisie doet live verslag van onder anderen de volgende vriendschappelijke wedstrijden:

Zaterdag 8 juli, 16.00 uur: FC Lisse – Feyenoord

Zaterdag 15 juli, 14.30 uur: SDC Putten – Feyenoord

Woensdag 12 juli, 19.00 uur: PSV – FC Sion

Zondag 16 juli, 17.00 uur: PSV – AS Monaco

Dinsdag 18 juli, 19.00 uur: PSV – Grasshopper Club Zürich

Zaterdag 22 juli (aanvangstijd volgt): SC Freiburg - Feyenoord

Zaterdag 29 juli, 14.30 uur: Feyenoord – Real Sociedad

Zaterdag 5 augustus, 18.00 uur: Feyenoord – Vitesse (Johan Cruyff Schaal)

Zondag 6 augustus, aanvangstijd volgt: Augsburg – PSV

Kwalificatie UEFA Europa League
FC Utrecht start als eerste Nederlandse deelnemer in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Europa League. PSV stroomt in vanaf de derde ronde. Indien Ajax wordt uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde voor de Champions League dan voegt het zich bij de Play Offs Europa League. FOX Sports Eredivisie zendt minimaal de thuiswedstrijden van alle Nederlandse clubs in het kwalificatietoernooi voor de UEFA Europa League live uit. Indien mogelijk worden ook de uitwedstrijden rechtstreeks uitgezonden.

Tweede Kwalificatieronde
FC Utrecht neemt het 13 en 20 juli op tegen Valletta uit Malta. De Maltesers versloegen in de eerste ronde Folgore uit San Marino. FC Utrecht speelt 13 juli eerst uit. De return volgt een week later op 20 juli in het stadion van RKC Waalwijk aangezien de eigen Galgenwaard in juli in gebruik is voor het EK voetbal voor vrouwen.

Derde Kwalificatieronde
De derde kwalificatieronde wordt gespeeld op 27 juli en 3 augustus. In deze fase start het Europese avontuur in ieder geval voor PSV. FC Utrecht kan zich daarbij voegen na een succesvol tweeluik in de tweede ronde.

Play Offs
De Play Off ronde is de laatste horde op weg naar de Europa League groepsfase en wordt gespeeld op 17 juli en 24 augustus. Mogelijke deelnemers zijn FC Utrecht, PSV en Ajax.