Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Schoop en Jansen Nederlandse afvaardiging bij All-Star Game

7 juli 2017
De honkballiefhebbers komen de komende week volop aan hun trekken met de jaarlijkse Home Run Derby en de All-Star Game. Met Jonathan Schoop en Kenley Jansen heeft Nederland dit jaar opnieuw twee vertegenwoordigers in het sterrengezelschap.

De All-Star Game, de wedstrijd tussen de blikvangers uit de National League en de American League, staat in de nacht van dinsdag op woensdag op het programma. Een dag eerder proberen de beste slagmannen elkaar af te troeven tijdens de Home Run Derby.

Debuut Schoop
Schoop, de tweedehonkman van Baltimore Orioles, en Los Angeles Dodgers-pitcher Jansen werden allebei rechtsreeks gekozen voor de All-Star Game. De werper maakt voor de tweede keer zijn opwachting tijdens de Midsummer Classic  na zijn optreden van vorig jaar.

Schoop maakt zijn debuut in de All-Star Game. De international is de zesde in het Nederlands Koninkrijk geboren speler zich mag melden. Bert Blyleven (1973, 1985), Andruw Jones (2000, 2002, 2003, 2005 en 2006), Jair Jurrjens (2011), Xander Bogaerts (2016) en Jansen (2016) gingen hem voor.

Bogaerts en Gregorius
Bogaerts, de korte stop van Boston Red Sox, zag dit jaar een tweede optreden aan zijn neus voorbijgaan. Net als Didi Gregorius van New York Yankees stond hij op de shortlist tijdens de laatste stemronde door de fans, maar de twee Oranje internationals misten net de boot.

Vrijdagochtend bleek dat de laatste twee tickets naar Justin Turner van Los Angeles Dodgers en Mike Moustakas van Kansas City Royals gingen. Bogaerts en Gregorius eindigden als nummers twee en drie achter Turner in de stemming van de American League. (FOX Sports)

De Home Run Derby zie je in de nacht van maandag op dinsdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6
De All-Star Game zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 1 en 6

Gerelateerd