Bethanie Mattek-Sands wordt afgevoerd met een knieblessure
Bethanie Mattek-Sands wordt afgevoerd met een knieblessure - © ANP

Wimbledon: Organisatie oneens met kritiek

7 juli 2017
De toernooileiding van Wimbledon heeft kritiek op de kwaliteit van het gras én trage medische hulpverlening weggewuifd.

Volgens verklaringen van de organisatie van het Londense grandslamtoernooi was de bewuste baan 18 goed speelbaar en kwam hulp aan de geblesseerde Amerikaanse tennisster Bethanie Mattek-Sands op baan 17 binnen een minuut op gang.

Klachten over het gras waren afkomstig van de Franse tennisster Kristina Mladenovic, die donderdag na haar uitschakeling in de tweede ronde op baan 18 de ondergrond kraakte. “Ik ben alleen maar blij dat ik niet geblesseerd ben geraakt”, zei ze. Ze wilde na de eerste twee games eigenlijk niet meer verder spelen en ook haar Amerikaanse tegenstander Alison Riske vond de baan te riskant.

Goed bespeelbaar
Een woordvoerder van Wimbledon legde de kritiek terzijde. “De baan is op dezelfde zorgvuldige wijze geprepareerd als in andere jaren. Het gras was goed bespeelbaar, maar het is een natuurlijke oppervlak en het is ook gebruikelijk dat vooral de baseline na vier dagen spelen wat slijtage vertoont”, was zijn uitleg.

Mattek-Sands liep een zware knieblessure op baan 17 op. Ze gleed weg en stortte kermend van de pijn ter aarde, schreeuwend om hulp. Haar Roemeense opponente Sorana Cirstea vond dat het veel te lang duurde eer er medische hulp kwam. “Ze lag daar veel te lang op de grond.”

Wimbledon ontkende dat er te traag was ingegrepen. “Binnen een minuut was er een gekwalificeerde verpleger ter plaatse. Op de baan is er een pijnstiller verstrekt en de tennisster is daarna direct per ambulance naar een ziekenhuis gebracht”, luidde een verklaring. (ANP)

Gerelateerd