Ajax juicht
Ajax juicht - © FOXSports.NL

De mooiste goals van... Ajax

7 juli 2017
De prachtgoals vlogen ons afgelopen seizoen om de oren. De mooiste treffers van iedere Eredivisie-club op een rij, met vandaag de nummer 2 van afgelopen jaargang: Ajax.

Kasper Dolberg
A
jax  - Celta de Vigo, 3 november 2016
Na een gelijkspel in Vigo weet Ajax in eigen huis de drie punten binnen te slepen na een 3-2 overwinning. Kasper Dolberg helpt zijn team vlak voor rust in het zadel door de 1-0 te maken.  

Davy Klaasen
Ajax – PSV, 18 december 2016
In een fel duel tegen PSV opent aanvoerder Davy Klaassen kort na rust de score. Van ver poeiert hij de bal in de kruising. Ajax lijkt lang op weg te zijn naar een overwinning, maar in de 81ste minuut gooit ex-Ajacied Siem de Jong roet in het eten.

Lasse Schöne
Ajax – Feyenoord, 2 april 2017
In de altijd beladen Klassieker mag Lasse Schöne al in de zesde minuut aanleggen voor een vrije trap. De Arena barst bijna uit zijn voegen als de Deen hem op fenomenale wijze binnenschiet.

Kasper Dolberg
Ajax – N.E.C., 20 november 2016
De Nijmegenaren krijgen geen grip op Dolberg in de Arena. Hij scoort een loepzuivere hattrick in de eerste helft, de ene goals is nog mooier dan de ander.

Lasse Schöne
FC Utrecht – Ajax, 22 januari 2017
In de altijd lastige uitwedstrijd in de Galgenwaard wordt Schöne matchwinnaar. In de 83ste minuut zorgt zijn afstandsschot voor de overwinning. (FOX Sports)