Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Messi ruilt celstraf in voor geldboete

7 juli 2017
Lionel Messi heeft een opgelegde celstraf van 21 maanden ingeruild voor een boete van 255.000 euro.

De rechtbank in Barcelona keurde vrijdag een schikking goed in het proces waarin de topscorer van FC Barcelona zich met zijn vader moest verantwoorden voor belastingfraude. De openbaar aanklager van Barcelona had zich eerder al bereid verklaard een dergelijke regeling te accepteren.

Messi werd in juli vorig jaar door een Spaanse rechter schuldig bevonden. De dribbelkoning zou met hulp van zijn vader de fiscus tussen 2007 en 2009 voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld door inkomsten uit portretrechten te verzwijgen. Ook in hoger beroep bij de Hoge Raad bleef zijn veroordeling staan op 21 maanden cel en een boete van 2 miljoen euro.

Omdat de celstraf van Messi lager is dan twee jaar en hij voor het eerst is veroordeeld, zou hij niet daadwerkelijk de cel in hebben gemoeten. Met de betaling van maximale schikkingsboete, te weten 21 maanden lang dagelijks 400 euro, totaal 255.000 euro, is die veroordeling nu geschrapt. (FOX Sports/ANP)

Olympique Lyon rondt komst Tete af

10 juli 2017
Olympique Lyon rondt komst Tete af
Kenny Tete maakt voor een bedrag van vier miljoen euro plus bonussen definitief de overstap van Ajax naar Olympique Lyon. De 21-jarige verdediger...

Gerelateerd