Kenny Tete in zijn nieuwe tenue (foto Olympique Lyon)
Kenny Tete in zijn nieuwe tenue (foto Olympique Lyon) - © FOXSports.NL

Olympique Lyon rondt komst Tete af

10 juli 2017
Kenny Tete maakt voor een bedrag van vier miljoen euro plus bonussen definitief de overstap van Ajax naar Olympique Lyon. De 21-jarige verdediger had nog een eenjarig contract in Amsterdam.

Nadat de laatste plooien waren gladgestreken, tekende Tete een vierjarig contract bij de club die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Ligue 1. 

De Amsterdammer knokte zich onder Frank de Boer tot basisspeler in het eerste elftal. Onder diens opvolger Peter Bosz belandde de back op de bank.

​Traoré
Tete volgt Bertrand Traoré, die eveneens door Lyon is vastgelegd. De aanvaller uit Burkina Faso speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij de Amsterdammers; hij was eigendom van Chelsea.

De zesvoudig international lijkt niet de laatste speler die Ajax deze zomer gaat verlaten. Jairo Riedewald is in onderhandeling over een transfer.

Tete speelde sinds 2005 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 5 februari 2015 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd Ajax - AZ (0-1). In totaal speelde de back 55 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin één keer. (FOX Sports)