Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki - © Pro Shots

Wimbledon: Wozniacki op karakter naar vierde ronde

8 juli 2017
Caroline Wozniacki heeft zich zaterdag moeizaam geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De Deense knokte zich terug in de partij tegen Anett Kontaveit uit Estland en greep in de derde set alsnog de zege: 3-6, 7-6 (3), 6-2.

In de eerste set liep de 21-jarige Estse meteen uit naar een 3-0-voorsprong, maar gaf die weer uit handen. Desondanks won ze met 6-3 de set en pakte ook meteen een break voorsprong in de tweede set.

Op 5-4 en 6-5 serveerde Kontaveit voor de wedstrijd, maar ze zag de als vijfde geplaatste Deense twee keer langszij komen. Wozniacki won vervolgens overtuigend de tiebreak.

Daarmee leek de tegenstand van Kontaveit gebroken. Wozniacki liep meteen uit naar 2-0 in de derde set. Na bijna twee uur spelen benutte de Deense op haar eigen service op 5-2 haar vierde matchpoint. Ze treft in de vierde ronde de als 24ste geplaatste Amerikaanse Coco Vandeweghe. 

Kerkhove uitgeschakeld in vrouwendubbel
Lesley Kerkhove is er zaterdag niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken in het dubbelspel op Wimbledon. Met haar Wit-Russische partner Lidzija Marozava was ze net niet opgewassen tegen het vrouwenkoppel Timea Babos/Andrea Hlavackova. 

Het Roemeens/Tsjechische duo, als vierde geplaatst, was in de tweede ronde in drie sets te sterk: 6-2, 5-7, 6-4.

In het enkelspel werd de 25-jarige tennisster uit Goes al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld. Met Marozava ging het in het dubbelspel beter. In de tweede set tegen Babos/Hlavackova kwam het duo knap terug in de wedstrijd door op hun servicebeurt bij 4-5 te breaken en met 7-5 een beslissende set af te dwingen. Daar kwamen Kerkhove en Marozava net te kort. (ANP)

Gerelateerd