Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Wimbledon: Djokovic en Raonic naar vierde ronde

8 juli 2017
Roger Federer heeft zaterdag overtuigend de vierde ronde bereikt. In de derde ronde rekende de zevenvoudig winnaar van het Britse Grand Slam-toernooi af met de Duitser Mischa Zverev: 7-6 (3), 6-4, 6-4

Zverev bood de als derde geplaatste grasspecialist goed partij, maar kwam op de belangrijke punten net tekort.

In de eerste set wist de Duitser Federer nog te breken, maar was dat niet voldoende voor de setwinst. Daarna kreeg hij geen breakpunten meer. Federer pakte op 1-1 in de derde set de beslissende break en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

De Zwitser speelt in de vierde ronde tegen de als dertiende geplaatste Grigor Dimitrov. De 26-jarige Bulgaar wordt vanwege zijn speelstijl vaak met Federer vergeleken

Djokovic stoomt door
Novak Djokovic, nummer twee van de plaatsingslijst, rekende in drie sets af met Ernests Gulbis uit Letland: 6-4, 6-1, 7-6 (2).

Djokovic zag zijn Letse tegenstander een break voorsprong pakken op 1-1 in de eerst set. De Serviër kwam echter terug tot 4-4 en greep de set met 6-4.

In de tweede set kon Gulbis geen partij bieden en liep Djokovic snel uit naar 5-0, om de set met 6-1 te winnen. 

De nummer vier van de wereldranglijst treft in de vierde ronde de Fransman Adrian Mannarino die in een vijfsetter verrassend zijn landgenoot Gaël Monfils had uitgeschakeld.

Raonic voorbij Viñolas
Ook Milos Raonic heeft zich geplaatst voor de vierde ronde. De als zesde geplaatste Canadees rekende zaterdag in drie sets af met de Spaanse tennisser Albert Ramos-Viñolas: 7-6 (3), 6-4, 7-5.

Raonic kwam op zijn eigen service nauwelijks in problemen tegen de als 25ste geplaatste Spanjaard. (ANP)

 

.

Gerelateerd