Nouri werd per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen
Nouri werd per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen - © Pro Shots

UPDATE: Nouri op ic, maar buiten levensgevaar

8 juli 2017
Abdelhak Nouri is in de tweede helft van het oefenduel met Werder Bremen naar de grond gezakt. Ajax heeft in een update laten weten dat de situatie stabiel is, dat de middenvelder een hartslag heeft en in slaap wordt gehouden.

De 20-jarige middenvelder werd in de 72ste minuut onwel en ging op het veld liggen. Twee ambulances en meerdere hulpverleners kwamen het veld op.

Hulpverleners schermden de plaats waar Nouri op het veld lag af met doeken. Zijn ploeggenoten en de begeleiders van Ajax waren zichtbaar aangeslagen. De wedstrijd werd gestaakt. 

In slaap gehouden 
Nouri wordt in een ziekenhuis in Oostenrijk in slaap gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Hij is buiten levensgevaar.

Dat is de laatste informatie die de Amsterdamse club zaterdagavond via Twitter verspreidde over de gezondheidstoestand van de middenvelder.

"Appie wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Hij heeft een eigen hartslag, ligt wel aan beademing. Hij ligt op de intensive care, wordt in slaap gehouden, maar is buiten levensgevaar. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie'', liet Ajax weten.

Van der Sar
Algemeen directeur Edwin van der Sar erkende tegenover de NOS geschrokken te zijn: "Onze medische mensen waren snel bij Appie, evenals de verzorgers van Werder Bremen, maar daarna duurde allemaal heel lang. Op dat moment ga je toch aan iets ergers denken, zeker omdat zijn benen niet bewogen.'"


"Onze dokter is nu bij hem in het ziekenhuis en blijft bij hem", zo vervolgde Van der Sar. "We hebben uiteraard met de familieleden van Nouri contact gehad. Die zijn natuurlijk ook heel erg geschrokken toen ze de beelden zagen. Zondag komen enkele familieleden naar Innsbruck toe om Appie bij te staan."

"Uiteraard zullen wij hier voor de opvang zorgen. We hopen op een zo goed mogelijke afloop en zullen dat proces nauwkeurig volgen.'' (FOX Sports