Samenvatting Verenigde Staten - Panama

VS stelt teleur in snikheet Nashville

9 juli 2017
Voor de Verenigde Staten is het toernooi om de Gold Cup slecht begonnen. Tegen Panama kwam het team van bondscoach Bruce Arena niet verder dan 1-1.

Het was al de vierde onderlinge confrontatie op rij tussen beiden landen die in 1-1 eindigt. Het duel in Nashville werd onder snikhete omstandigheden afgewerkt, wat zijn weerslag had op het vertoonde, gezapige spel.

De toeschouwers moest tot de tweede helft wachten op het eerste doelpunt. Dom Dwyer rondde vijf minuten na rust behendig af na een knappe actie en voorzet van Kelyn Rowe.

Tien minuten later moest Team USA de gelijkmaker slikken. Miguel Camargo, speler van New York City FC, schoot de bal uit de rebound achter doelman Brad Guzan.

Zo kwam er een einde aan de reeks van dertien overwinningen op rij voor de VS tijdens hun openingswedstrijd op de Gold Cup.  

Dubbele Martinique
De andere wedstrijd in groep B was een prooi voor Martinique. Het eilandje met slechts 400.000 inwoners won met 2-0 van Nicaragua. Kevin Parsemain, voormalig speler van het Amerikaanse Seattle Sounders, en Steeven Langil scoorden.

Martinique is daarmee voorlopig de verrassende koploper in de poule. Nicaragua moet in de achtervolging, maar heeft in de wedstrijden tegen Amerika en Panama in ieder geval weer de beschikking over Juan Barrera

De 27-jarige aanvaller, en eerste speler ooit die namens Nicaragua in Europa speelde (het Duitse SC Rheindorf Altach) - keert dan terug van een schorsing.

Hij is belangrijk voor zijn land. Barrera scoorde in maart nog drie keer tegen Haïti en stelde zo kwalificatie voor de Gold Cup veilig voor Nicaragua. (FOX Sports/ANP)