Samenvatting Fabricio Werdum - Alistair Overeem

Taaie Overeem knokt zich langs Werdum

9 juli 2017
Alistair Overeem heeft zijn tweede partij op rij gewonnen. Zaterdag kwam Fabricio Werdum tekort tegen de Nederlander na jurybeslissing.

Het had er lang alle schijn van dat Werdum de partij in de derde ronde naar zich toe zou trekken. Hij was aan de winnende hand en Overeem leek er doorheen te zitten.

De Nederlander bleef echter knokken en zorgde ervoor dat de Braziliaanse oud-wereldkampioen niet de genadeklap uit kon delen.

Dominant
Na drie ronden besloot de jury dat Overeem meer punten bij elkaar had gesprokkeld en werd hij dus als winnaar aangewezen.

Overeem: "Ik had het gevoel dat ik duidelijk de dominante vechter was in de eerste twee ronden. De derde ronde was een beetje zwaar, maar ik wist dat ik daarvoor het gevecht had gecontroleerd. Werdum is een zware tegenstander, maar ik was vanavond de betere."

Het is na zijn nederlaag tegen kampioen Stipe Miocic Overeems tweede overwinning in het zwaargewicht dit jaar. In april versloeg The Reem​ de Nieuw-Zeelandse krachtpatser Mark Hunt.

Whittaker
Het hoofdgevecht van de avond was een prooi voor Robert Whittaker. De Nieuw-Zeelander versloeg Yoel Romero in het middengewicht en pakte daarmee de interim-titel. Ook deze partij, die vijf ronden duurde, ging naar jurybeslissing. De 26-jarige Whittaker trok daarin aan het langste eind.

Hij is nu de grootste uitdager voor de Brit Michael Bisping. Bisping heeft sinds oktober niet meer gevochten en heeft geen nieuwe gevechten op de planning staan.

Dat was ook een grote reden voor de UFC om een interim-titel uit te reiken aan de winnaar van het gevecht tussen Whittaker en Romero.

Nunes
Het oorspronkelijke main event​ van de avond ging niet door, vanwege de opname in het ziekenhuis van Amanda Nunes. De titelhoudster in het bantamgewicht maakt het goed, maar kon niet vechten tegen haar uitdager Valentina Shevchenko. (FOX Sports)

Gerelateerd