Samenvatting Curaçao - Jamaica

Jamaica maatje te groot voor Curaçao

10 juli 2017
Voor Curaçao is het toernooi om de Gold Cup slecht begonnen. In San Diego ging de ploeg met 0-2 onderuit tegen Jamaica.

Met veel (voormalig) Eredivisie-spelers in de basis bij Curaçao golfde het spel in de eerste helft op en neer, maar beide teams wisten niet te scoren.

De tweede helft begon met een goede uithaal van Elson Hooi, na heerlijk terugleggen van spits Rangelo Janga.

Na een kwartier in het tweede bedrijf pakten de Jamaicanen de voorsprong door toedoen van Romario Williams, die met een vlammend schot Eloy Room in de korte hoek klopte. Tien minuten voor tijd verdubbelde invaller Darren Mattocks de score. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising.

Jamaica is een van de outsiders op het toernooi. Bij de vorige editie in 2015 bereikten de Jamaicanen de finale, waarin met 3-1 werd verloren van Mexico.

Volgende ronde
Door het verlies is de wedstrijd van donderdag tegen El Salvador cruciaal voor de mannen van bondscoach Remko Bicentini. Puntenverlies maakt het doel de kwartfinales te halen zeer lastig, aangezien ook Mexico nog op het programma staat.

De situatie is nog niet uitzichtloos: naast de nummer één en twee in groep C gaan ook de twee beste nummers drie door naar de laatste acht.

Mexico
Mexico deed wat het moest doen en zette El Salvador opzij: 3-1. Door het drukke programma doen de absolute toppers niet mee bij de Mexicanen. Ook oud-PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado laten het toernooi aan zich voorbij gaan.

Hedgardo Marín, Elías Hernández en Orbelín Pineda scoorden voor de Mexicanen. Nelson Bonilla deed in de eerste helft wat terug voor El Salvador. (FOX Sports)