Jon Lester wordt gewisseld nadat hij tien punten heeft opgegeven
Jon Lester wordt gewisseld nadat hij tien punten heeft opgegeven - © ANP

Cubs verliezen na dramatische eerste inning

10 juli 2017
Chicago Cubs heeft de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten: de kampioen van 2016 kreeg liefst tien punten om de oren in de eerste inning en verloor met 3-14 van Pittsburgh Pirates.

Werper Jon Lester schotelde het thuispubliek in Wrigley Field een dramatische eerste inning voor. Hij gaf zes honkslagen, drie vrije lopen en liefst tien punten weg. Het ging zelfs zo slecht dat manager Joe Maddon zijn startende werper niet eens de inning liet afmaken.

Vier van de punten kwamen van de knuppel van catcher Francisco Cervelli. Met een grand slam kreeg hij de fans in Chicago stil. De volgende slagman, Andrew McCutchen, sloeg de bal vervolgens ook over de muur.

Hangover 
Het was alweer de 45ste nederlaag tegenover 43 overwinningen voor de Cubs, die last hebben van een World Series hangover. Met een derde plek in de National League Central lijken de play-offs dit jaar ver weg. Nummer één Milwaukee Brewers - dat met 3-5 won van New York Yankees - heeft een ​record​ van 50-41.

All-Star Game
Nu krijgen de spelers in de MLB een paar dagen rust vanwege de Homerun Derby en de All-Star Game. Maandag mogen de beste slagmannen in de MLB uit gaan maken wie de grootste krachtpatser is. Giancarlo Stanton verdedigt in 'zijn' Miami de titel die hij vorig jaar won.

Dinsdag komen de All-Stars in actie. Nederlanders Jonathan Schoop en Kenley Jansen behoren tot dit selecte gezelschap. (FOX Sports)

De Homerun Derby is dinsdagochtend vanaf 02.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6

De MLB All-Star Game is woensdagochtend vanaf 01.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1 en 6

Gerelateerd