Bram Castro
Bram Castro - © Pro Shots

Bram Castro: "AA Gent had geen goed beeld van Bram Castro"

10 juli 2017
Voor Bram Castro was het een bewogen week. De 34-jarige doelman keerde maandag terug op de training bij Heracles Almelo, nadat een transfer naar AA Gent afketste.

"De donderdag voor de eerste training kreeg ik het bericht dat AA Gent mij wilde overnemen. Op zaterdagavond waren de clubs akkoord", vertelt Castro op de clubwebsite van Heracles. "Zondag volgde het afscheid van de groep en de club en heb ik mijn spullen gepakt."

​Totaal ander type
"Maandag heb ik met AA Gent gesproken over de laatste details van de overgang. Toen ging het mis. Zij bleken een totaal ander type doelman te zoeken dan ik ben. De meningsverschillen lagen daardoor zover uit elkaar dat het beter was om niet de samenwerking aan te gaan."

"Ik ben een rustige keeper die geen gekke dingen doet en gewoon zijn mannetje staat. Zij zochten een keeper van het tegenovergestelde soort. Dat is raar, gezien de moeite die door hen genomen is en de overeenkomst die gesloten werd met Heracles Almelo. Ze hadden blijkbaar toch geen goed beeld van wie Bram Castro is."

De Belgische sluitpost staat sinds 2014 onder contract bij Heracles. Eerder stond hij onder meer bij MVV, Sint-Truiden, PSV en Roda JC onder de lat. (FOX Sports)