Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Wimbledon: Müller schakelt Nadal op heroïsche wijze uit

10 juli 2017
Gilles Müller heeft in de vierde ronde van Wimbledon voor een mooie tennisstunt gezorgd. De 34-jarige Luxemburger schakelde de als vierde geplaatste Rafael Nadal op heroïsche wijze uit.

De drie jaar jongere Spanjaard, die vorige maand voor de tiende keer Roland Garros op zijn naam schreef, moest er in vijf sets aan geloven: 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13. De enerverende partij, met een zenuwslopende vijfde set, duurde 4 uur en 47 minuten.

Müller speelt in de kwartfinale tegen de als zevende geplaatste Kroaat Marin Cilic. De als zestiende geplaatste Luxemburger won in de voorgaande vijf duels één keer van Nadal.

Dat was uitgerekend ook op Wimbledon, in 2005, in de tweede ronde. De Luxemburgse laatbloeier is aan het beste seizoen bezig in zijn lange loopbaan. Hij won begin dit jaar in Sydney zijn eerste titel op de ATP Tour. Vorige maand was hij op het grastoernooi van Rosmalen ook de beste.

'Bleef geloven' 
"Ik besef het nog niet helemaal", liet Müller in een eerste reactie op zijn heldendaad ingetogen weten. "Het is moeilijk te zeggen wat precies het verschil heeft gemaakt in deze partij. Ik bleef in mezelf geloven, ook nadat Nadal van 0-2 naar 2-2 was teruggekomen. Ik speelde namelijk ook goed in die twee verloren sets."

"In die slopende vijfde set was ik bang dat het duel afgebroken zou moeten worden wegens de duisternis. Dinsdag terugkomen voor de beslissende punten zag ik echter niet zitten. Gelukkig heb ik het net op tijd gered. Dat geeft een geweldig gevoel." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd