Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek - © Pro Shots

Bochum stuurt Verbeek de laan uit

11 juli 2017
VfL Bochum heeft Gertjan Verbeek ontslagen. De Deventenaar had nog een contract tot medio 2018.

Technisch directeur Christian Hochstätter legt op de website van Bochum de beslissing uit: "De kwaliteiten van Verbeek zijn onomstreden, maar na diverse gesprekken met de raad van toezicht en het bestuur zijn we tot het besluit gekomen dat we met een andere trainer verder willen om ons doel te bereiken. Het verschil van inzicht over de te volgen koers is nu te groot." 

Voorbereiding
Een ontslag op dit moment is opmerkelijk: Bochum is immers begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bochum speelt op 28 juli de openingswedstrijd van de Tweede Bundesliga, thuis tegen St. Pauli. Hochstätter: "Het tijdstip voor deze beslissing komt voor velen ongetwijfeld als een verrassing."

Bij de eerste training maakte Verbeek zich niet populair bij de clubleiding en de fans, omdat hij de oefensessie had vervroegd.

Verbeek stond in tweeënhalf seizoen 88 wedstrijden aan het roer van de ploeg in de Tweede Bundesliga. Na een vijfde plek in zijn eerste volledige jaar werd Bochum vorig seizoen negende.

Verbeek was in Duitsland eerder werkzaam bij 1. FC Nürnberg. Hij moest daar in april 2014 vanwege tegenvallende resultaten voortijdig vertrekken. In Nederland was hij coach bij Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ.

Opvolging
Ismail Atalan - die overkomt van bekerstuntploeg Sportfreunde Lotte - is de opvolger van Verbeek. Lotte, dat uitkomt in de 3. Liga, bereikte vorig seizoen de kwartfinales in de DFB-Pokal.

1860 München en giganten Werder Bremen en Bayer Leverkusen moesten eraan geloven. Bij de laatste acht was Borussia Dortmund met 3-0 te sterk. (FOX Sports/ANP)

PSV verkoopt stoeltjes uit stadion

11 juli 2017
PSV verkoopt stoeltjes uit stadion
Fans van PSV kunnen de oude stoeltjes uit het stadion kopen. Vrijdag gaan de eerste duizend exemplaren in de verkoop die uit het stadion zijn...

Gerelateerd

Stand