Samenvatting Costa Rica - Canada

Tienersensatie helpt Canada aan punt tegen Costa Rica

12 juli 2017
De Canadese tienersensatie Alphonso Davies heeft op de Gold Cup een nieuw hoofdstuk aan zijn jongensboek toegevoegd. De 16-jarige aanvaller hielp zijn land met zijn derde interlandtreffer aan een 1-1 gelijkspel tegen Costa Rica.

Davies werd vorige week tijdens de openingswedstrijd tegen Frans-Guyana in een klap wereldberoemd. De jongste Canadese international ooit, die minder dan een maand geleden zijn debuut maakte, tekende voor twee doelpunten in een 4-2 overwinning.

Davies had in het duel met Costa Rica slechts 26 minuten nodig om opnieuw doel te treffen. Na een knappe assist van Scott Arfield mikte het talent de bal fraai in de bovenhoek.

Calvo
Costa Rica, dat de eerste groepswedstrijd met 1-0 van Honduras had gewonnen, herpakte zich echter snel. Rodney Wallace en invaller David Ramírez zagen hun schoten nog gekeerd worden door Milan Borjan, maar de doelman was vlak voor rust kansloos op een harde kopbal van Francisco Calvo: 1-1.

Voormalig FC Twente en PSV-aanvaller Bryan Ruiz en David Guzmán hadden namens Costa Rica nog de winnende treffer op hun voet, maar Borjan liet zich geen tweede keer verschalken.

Concurrenten
Ondanks het gelijkspel hoeven de twee favorieten in Groep A zich weinig zorgen te maken. Concurrenten Honduras en Frans-Guyana hielden elkaar op een 0-0 gelijkspel en hebben na twee duels pas één punt achter de naam. (FOX Sports)

Gerelateerd