Samenvatting Honduras - Frans-Guyana

Frans-Guyana moet vrezen na opstellen Florent Malouda

12 juli 2017
Uitsluiting op de Gold Cup of een andere flinke straf dreigt voor de voetbalbond van Frans-Guyana.

In de tweede groepswedstrijd tegen Honduras deed Florent Malouda dinsdagnacht mee. De 37-jarige middenvelder heeft tachtig interlands voor Frankrijk achter zijn naam staan en mag daardoor volgens de reglementen van de FIFA niet voor een ander land uitkomen.

Frans-Guyana, een overzees departement van Frankrijk, is aangesloten bij de Concacaf (de voetbalfederatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied) maar niet bij de FIFA. Volgens de bond van Frans-Guyana mag Malouda daarom wel daarvoor spelen.

FIFA-regels
De Concacaf had voor het toernooi aangegeven de FIFA-regels te hanteren. De winnaar van de Gold Cup plaatst zich voor de Confederations Cup, een toernooi dat onder de vlag van de FIFA wordt gespeeld. Het bestuur van de Concacaf gaat zich buigen over het meespelen van Malouda, die geboren is in Frans-Guyana.

Frans-Guyana speelde met 0-0 gelijk tegen Honduras. Beide teams schoten daar weinig mee op, omdat ze de eerste wedstrijd hadden verloren. De twee landen hebben één punt uit twee duels, koplopers Canada en Costa Rica hebben vier punten verzameld na een 1-1 gelijkspel op dinsdagnacht. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd