Jonathan Schoop (6)
Jonathan Schoop (6) - © ANP

Schoop belangrijk bij winst American League in All-Star Game

12 juli 2017
De sterren van de American League hebben voor het vijfde jaar op rij de All-Star Game tegen de collega’s van de National League gewonnen. Het team van Jonathan Schoop was na tien innings met 2-1 te sterk voor de ploeg van Kenley Jansen.

Robinson Canó, die pas op het laatste moment kreeg te horen dat hij mocht spelen, was de gevierde man bij de American League. De 34-jarige infielder van Seattle Mariners tekende in de eerste extra inning voor de beslissende homerun.

Schoop was eveneens belangrijk voor de winnende ploeg. De op Curaçao geboren speler van Baltimore Orioles tekende in de vijfde inning voor een hit uit zijn enige slagbeurt. De tweedehonkman werd vervolgens door Miguel Sanó binnengeslagen voor het eerste punt.

Jansen
Yadier Molina maakte even later met een homerun gelijk, waarna Jansen in de negende inning namens de National League de deur op slot moest gooien. De pitcher van Los Angeles Dodgers liet met drie strike-outs weer eens zien waarom hij als een van de beste closers van de MLB te boek staat.

De prestatie van de Oranje-international was echter niet genoeg voor de zege. Wade Davies, de vervanger Jansen op de heuvel, zag zijn worp over de hekken verdwijnen door toedoen van Canó. De laatste werd na zijn winnende klap uitgeroepen tot Most Valuable Player van de All-Star Game. (FOX Sports)

Gerelateerd