Samenvatting Verenigde Staten - Martinique

Verenigde Staten verslaan Martinique na spektakelstuk

13 juli 2017
De Verenigde Staten en Martinique hebben in hun tweede groepsduel op de Gold Cup de fans getrakteerd op een spektakelstuk. Na een hectische tweede helft prijkte er een 3-2 zege voor het thuisland op het bord.

Alle doelpunten in het Raymond James Stadium in Florida vielen binnen een tijdsbestek van 22 minuten in de tweede helft. Jordan Morris en Kévin Parsemain waren allebei twee keer trefzeker.

Met de overwinning gaat Team USA in Groep B aan de leiding met vier punten. Panama, dat met 2-1 te sterk was voor Nicaragua, heeft eveneens vier punten verzameld. Martinique doet volop mee met drie punten, terwijl Nicaragua nog met lege handen staat.

Openingstreffer
Hoewel de Verenigde Staten voor rust de meeste kansen creëerden, was het Martinique dat het dichtste bij de openingstreffer was. Na goed werk van Stéphane Abaul schoot Parsemain op de paal.

Nadat Amerika eveneens het houtwerk had geraakt ontbrandde de wedstrijd in de tweede helft op spectaculaire wijze. Omar González prikte namens Team USA tien minuten na rust het openingsdoelpunt binnen uit een rebound, waarna Morris even later de voorsprong verdubbelde.

Parsemain
Martinique liet zich echter niet kennen en Parsemain mikte de bal van afstand in de benedenhoek voor de aansluitingstreffer. Tot ontsteltenis van het thuispubliek plofte daarna een schot van Johan Audel via het lichaam van Parsemain binnen: 2-2.

Enkele seconden na de gelijkmaker lag de bal echter weer aan de andere kant in het net. En het was opnieuw Seattle Sounders-aanvaller Morris die voor het doelpunt tekende. De 22-jarige Rookie of the Year van de Amerikaanse competitie zette zelf de aanval met Gyasi Zardes op en schoot daarna knap de winnende treffer binnen.

Panama
Ook bij het duel tussen Panama en Nicaragua vielen alle goals na rust. Carlos Chavarria opende de score voor Nicaragua met een heerlijke pegel van afstand, maar Ismael Díaz en Gabriel Torres bezorgden Panama alsnog de zege. (FOX Sports)

Gerelateerd