Nick Viergever
Nick Viergever - © Pro Shots

Nick Viergever kan naar de Bundesliga

13 juli 2017
Nick Viergever staat in de serieuze belangstelling van een Bundesliga-club, weet FOX Sports. Volgens het Duitse BILD gaat het om Bayer Leverkusen.

Viergever (27) gaat komend seizoen in met een aflopend contract bij Ajax. De officiële opstelling van de Amsterdamse club is, dat de linksbenige verdediger niet mag vertrekken.

Transfervrij
Daarmee lopen de hoofdstedelingen het risico dat hij in 2018 transfervrij verkast uit de Johan Cruijff Arena, maar dat is Ajax bereid te nemen.

De club wil deze zomer namelijk liever niet nóg een verdediger verliezen, na de transfers van Kenny Tete en Heiko Westermann.

Nog geen voorstel
Bovendien wordt serieus rekening gehouden met een overgang van Jairo Riedewald naar Crystal Palace. Ajax waakt er dan ook voor, om opnieuw een mandekker te zien vertrekken.

Viergever was een van de stabiele factoren bij de ploeg van trainer Peter Bosz afgelopen seizoen, dat tweede werd in de Eredivisie en de finale van de Europa League haalde.

De linkspoot maakte zijn opwachting in 29 Eredivisie-duels en tien Europa League-optredens. In totaal scoorde Viergever vier keer namens de Amsterdammers, waaronder de belangrijke goal in Gelsenkirchen tegen Schalke 04.

(tekst gaat verder onder video)

De mandekker ontving tot op heden geen concreet voorstel van Ajax om zijn contract te verlengen. Viergever overdenkt daarom zijn mogelijkheden.

Het is namelijk maar de vraag of hij onder de nieuwe trainer Marcel Keizer opnieuw zoveel aan spelen toe zal komen. Tel daarbij op dat er serieuze belangstelling is vanuit de Bundesliga, en de kans is aanwezig dat ook Viergever de deur achter zich dichttrekt in Amsterdam. (FOX Sports)

Ernstige hersenschade Nouri

13 juli 2017
Ernstige hersenschade Nouri
Ajax heeft donderdag heel slecht nieuws over de toestand van Abdelhak Nouri ontvangen. Bij de middenvelder is ernstige en blijvende hersenschade...