Abdelhak Nouri
Abdelhak Nouri - © FOXSports.NL

Voetbalwereld betuigt steun: "Ik ben hier kapot van"

13 juli 2017
Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil, meldt zijn club Ajax donderdag.

Nouri ging zaterdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in de tweede helft naar de grond en had last van zijn hart.

De Amsterdammer werd op het veld gereanimeerd en daarna met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

In binnen- en buitenland wordt massaal gereageerd op het slechte nieuws.

Sjaak Swart: 

Peter Bosz:
Bosz liet Nouri in september 2016 debuteren in de hoofdmacht van de Amsterdammers. "Ik ben in shock. Nouri is niet alleen een goede speler, maar ook een mooi mens."

Kenneth Perez:
"Ik ben hier kapot van. Wat je écht niet wil horen, is waarheid geworden. Mijn gedachten gaan uit naar de familie van Appie. In de jeugd van Ajax heb ik hem twee jaar getraind. Een geweldige jongen en een grootse speler die, hoe gruwelijk het ook klinkt, voetbalde met zijn hersenen. Hartverscheurend dat het leven van een jonge man, die je zo’n mooie toekomst gunt, nu in een split second voor altijd veranderd is."

Donny van de Beek:

John Heitinga:
De nieuwe trainer van het hoogste jeugdelftal bij Ajax (Onder 19) John Heitinga noemt Nouri een Amsterdamse held. "In gedachten bij die lieve, fantastische Abdelhak Nouri en zijn familie. Held van Ajax."

​Ook vanuit het buitenland steunbetuigingen voor Nouri.

Frank de Boer: 

 

​Ronald de Boer: 

Patrick Kluivert:
"Ik ben diep bedroefd door dit nieuws. Al onze gebeden zijn voor Appie en zijn familie en vrienden."

Marco van Basten:

Eljeiro Elia deelt deze jeugdige foto van Nouri:  

Hakim Ziyech:

​Rafael van der Vaart: 

Reactie Edwin van der Sar:

"Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario. Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.” 

Ook de Eredivisie-clubs betuigen massaal hun steun: