FC Utrecht heeft de eerste confrontatie met Valletta FC in de tweede voorronde van de Europa League met 0-0 gelijkgespeeld.

Utrecht keerde bij Valletta na vier jaar terug in Europa. In het seizoen 2013/'14 werd de club uit de Domstad in de tweede voorronde van de Europa League verrassend uitgeschakeld door het Luxemburgse FC Differdange.

Trainer Erik ten Hag gaf op Malta middenvelder Sander van de Streek, overgekomen van SC Cambuur, en de nieuwe Deense spits Simon Makienok een basisplaats.

Yassin Ayoub verscheen ook aan de aftrap, hoewel de middenvelder een dag eerder tijdens de training op Malta geblesseerd was geraakt.

Vertoonde spel
Het warme weer (32 graden) en het stroperige veld in het Hibernians-stadion van Paola zorgden voor een moeizame wedstrijd. Zeker aan Utrechtse kant viel het vertoonde spel tegen.

In de eerste helft waren de beste kansen nog voor Valletta. Zo was Santiago Malano dicht bij een doelpunt, maar de Deense doelman David Jensen, die de voorkeur kreeg boven aanwinst Nick Marsman, voorkwam een treffer.

In de tweede helft was het niet veel beter. Grote kansen waren er niet en het vertoonde spel zorgde ondertussen voor weinig opwinding bij de 1795 toeschouwers.

Tien minuten voor tijd kregen zomeraanwinsten Urby Emanuelson en Bilal Ould-Chikh nog speelminuten. Het veranderde niets aan de stand, die luid werd bejubeld door het Maltese publiek.

Eerbetoon Nouri
In het stadionnetje van landskampioen Hibernians werd ook stilgestaan bij het droevige nieuws van Ajacied Abdelhak Nouri.

De spelers van Utrecht kwamen hand in hand het veld op en de 244 meegereisde supporters scandeerden in de 34ste minuut de naam van Nouri, als eerbetoon aan de nummer 34 van Ajax.

De return is volgende week donderdag in Waalwijk. FOX Sports zendt die wedstrijd uit. (FOX Sports)