De selectie van Curaçao steunt Abdelhak Nouri voorafgaand aan de wedstrijd tegen El Salvador
De selectie van Curaçao steunt Abdelhak Nouri voorafgaand aan de wedstrijd tegen El Salvador - © ANP

Curaçao strijdend ten onder tegen El Salvador

14 juli 2017
Curaçao heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Gold Cup met 2-0 verloren. Dit keer was El Salvador te sterk voor de ploeg. De kans op plaatsing voor de kwartfinales is door het verlies nu heel klein.

Ook bij de selectie van Curaçao is het nieuws rondom de gezondheid van Abdelhak Nouri hard aangekomen. De spelers kwamen in Denver, Colorado het veld op met een shirtje met daarop de naam van de 20-jarige Ajax-speler. 

Zelaya
Curaçao begon gevaarlijk aan de wedstrijd dat na het verlies tegen Jamaica iets goed te maken had. In de 21ste minuut scoorde Gerson Mayen echter voor El Salvador op aangeven van Rodolfo Zelaya.

Drie minuten later scoorde Zelaya zelf en zette hij vroeg de eindstand op het scorebord. Dit is de derde Gold Cup waarin Zelaya het net vindt, hij heeft nu in elf wedstrijden liefst negen keer gescoord.

Ondanks de achterstand bleef Curaçao vechten voor zijn kansen. Dat leverde een penalty op na een handsbal van Darwin Ceren. Gevaro Nepomuceno stuitte echter op doelman Derby Carrillo.

Eredivisie
Bij Curaçao verdedigde Vitesse-doelman Eloy Room het doel. Met onder anderen Darryl Lachman, Dustley Mulder, Leandro Bacuna, Elson Hooi en Jarchino Antonia stonden nog meer voetballers op het veld die in de Nederlandse competitie spelen of hebben gespeeld.

Het is voor het eerst dat Curaçao meedoet aan het continentale toernooi met de beste landen van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Remise
Met drie punten in de broekzak deden Jamaica en Mexico het rustig aan. In een gezapige wedstrijd kwamen beide landen niet tot scoren. Met vier punten uit twee wedstrijden is het behalen van de kwartfinales zo goed als een feit voor de finalisten van de vorige editie van het toernooi.

Curaçao neemt het maandagochtend in de laatste groepswedstrijd op tegen de Mexicanen, El Salvador speelt tegen Jamaica. (FOX Sports)