Ariel Rodríguez
Ariel Rodríguez - © ANP

Costa Rica, Canada en Honduras door naar kwartfinales Gold Cup

15 juli 2017
Costa Rica heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Óscar Ramírez zette in de laatste groepswedstrijd Frans-Guyana met 3-0 aan de kant.

Het ongeslagen Costa Rica verzamelde zeven punten uit drie duels en gaat als nummer een van Poule A door naar de knock-outfase. Frans-Guyana moet als hekkensluiter de koffers pakken.

Canada en Honduras vergezellen Costa Rica naar de volgende ronde. De twee landen hielden elkaar op een 0-0 gelijkspel. Canada legde met vijf punten beslag op de tweede plaats, terwijl Honduras (vier punten) als een van de beste nummers drie doorgaat.

Rozen
Costa Rica zat in het Toyota Stadium in Texas al snel op rozen, nadat Ariel Rodríguez binnen vijf minuten de score had geopend.

Na een rode kaart voor Frans-Guyana-verdediger Ludovic Baal zorgden Rodney Wallace en David Ramírez in de laatste tien minuten voor een ruimere zege. Voormalig FC Twente en PSV-aanvaller Bryan Ruiz tekende voor de assist bij de laatste treffer.

Straf
Voor Frans-Guyana werd de Gold Cup zodoende een toernooi om snel te vergeten. Niets alleen was het avontuur van korte duur, het land werd vrijdag gestraft voor het ongeoorloofd opstellen van Florent Malouda in de eerdere wedstrijd tegen Honduras.

Frans-Guyana kreeg vanwege het spelen met de voormalige Franse international een boete en verloor het duel reglementair met 3-0. In eerste instantie was de wedstrijd geëindigd in een 0-0 gelijkspel.

Canada-Honduras
Canada en Honduras wisten op voorhand dat een gelijkspel zeer waarschijnlijk voldoende zou zijn. Zo konden de Noord-Amerikanen het zich veroorloven om tienersensatie Alphonso Davies, die al drie keer trefzeker was geweest in de eerste twee wedstrijden, op de bank te laten beginnen.

De 16-jarige aanvaller kwam een kwartier voor tijd in het veld, maar kon het verschil ook niet maken. Hoewel beide ploegen kansen kregen op de volle buit, werd er niet gescoord. (FOX Sports)