Hanley Ramírez (midden)
Hanley Ramírez (midden) - © ANP

Red Sox verslaan Yankees dankzij vrije loop in de negende inning

15 juli 2017
Boston Red Sox heeft in de eerste wedstrijd na de All-Star Break het gat vergroot met New York Yankees. De koploper van de American League East was in de eerste van vier onderlinge duels met 5-4 te sterk voor de aartsrivaal.

De Red Sox, die vier van de vijf ontmoetingen dit seizoen hadden verloren, kwamen in de laatste inning terug van een 3-4 achterstand. Na een fout van Ronald Torreyes maakte Mookie Betts de gelijkmakende run, waarna een vrije loop van Andrew Benintendi New York de kop kostte.

Het was pas de eerste keer sinds 1956 dat de Red Sox de Yankees middels een walk-off-walk versloegen. De verprutste save van pitcher Aroldis Chapman betekende dat New York nu al voor de achttiende keer de winst op de valreep uit handen heeft laten glippen.

Voorsprong
Boston leek zich aanvankelijk weinig zorgen te hoeven maken, nadat Hanley Ramírez en Dustin Pedroia na vier innings voor een 3-1 voorsprong hadden gezorgd. In het volgende bedrijf draaiden Brett Gardner en Gary Sánchez echter met drie punten de zaken om.

Chapman kwam vervolgens in de negende inning op de heuvel om de zege veilig te stellen, maar de closer wist geen enkele strike-out te registreren.

Oranje-internationals
Oranje-international Xander Bogaerts, de korte stop van Boston, was goed voor twee hits, een run en een binnengeslagen punt. Zijn aanwezigheid in de laatste inning op het tweede honk was tevens cruciaal voor het winnende punt. De Amsterdamse Yankee Didi Gregorius wist geen indruk te maken met de knuppel.

De Red Sox hebben nu 51 zeges en 39 nederlagen achter de naam staan. De Yankees zakken naar plaats drie met 45-42. Tampa Bay Rays (48-43) is de nieuwe runner-up na een 1-2 overwinning bij Los Angeles Angels. (FOX Sports)

Boston Red Sox-New York Yankees zie je zaterdag om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 6
Boston Red Sox-New York Yankees zie je zondag om 19.00 uur LIVE op FOX Sports 6