UFC
UFC - © ANP

Spectaculaire Nelson en Ponzinibbio vormen hoofdact in Glasgow

16 juli 2017
De UFC keert na twee jaar weer terug naar Glasgow. Gunnar Nelson, de nummer acht in het weltergewicht, neemt het zondagavond in het hoofdgevecht op tegen Santiago Ponzinibbio.

Gunnar Nelson vs. Santiago Ponzinibbio
De 28-jarige Nelson gaat in Glasgow alweer zijn twintigste partij vechten. De IJslander won zestien gevechten, waarvan twaalf keer met een submissie. Gunni zit goed in zijn vel, want hij won zijn laatste twee partijen.

Vier maanden geleden won Conor McGregor’s trainingspartner van Alan Jouban en werd hij beloond met de ‘Performance of the Night’. Om dit keer weer met de overwinning ervandoor te gaan, moet hij zien af te rekenen met de nummer veertien van de ranking: Ponzinibbio.

De Argentijn zal een zware kluif worden voor Nelson, want hij heeft zijn laatste vier partijen gewonnen. Het gevecht zal vooral een mooie clash worden tussen twee stijlen. De twee jaar oudere Ponzinibbio houdt het gevecht graag staand, terwijl Nelson juist een meester is in het grondgevecht.

Joanne Calderwood vs. Cynthia Calvillo
In het strogewicht komt thuisfavoriet Joanne Calderwood in actie tegen Cynthia Calvillo. De Schotse vechtster verloor tien maanden geleden van Jessica Andrade via een submissie. Daardoor moest JoJo haar titelaspiraties voorlopig in de ijskast zetten.  

Calderwood, nummer acht op de ranking, vocht twee jaar geleden al eens in Glasgow. Toen versloeg ze Cortney Casey. Dit moet haar genoeg zelfvertrouwen geven om ook van de Amerikaanse Calvillo te doen winnen.

Calvillo, de nummer veertien, is een nieuw talent in de divisie. Ze heeft pas vijf professionele partijen achter de rug en won ze allemaal. Nadat ze het heeft opgenomen tegen Calderwood, heeft ze maar liefst zes partijen in een jaar tijd gevochten. Dat gebeurt zelden. (FOX Sports)

UFC Fight Night Glasgow: Nelson vs. Ponzinibbio is zondagavond om 21.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.