Samenvatting Nicaragua - Verenigde Staten

Groepswinst Team USA ondanks gemiste strafschoppen

16 juli 2017
De Verenigde Staten en Panama hebben een ticket geboekt voor de kwartfinales van de Gold Cup. Team USA was met 3-0 te sterk voor Nicaragua, terwijl Panama met dezelfde cijfers Martinique versloeg.

De Verenigde Staten verzekerden zich met zeven punten op het nippertje van de eerste plaats in de poule, voor runner-up Panama (zeven punten). Martinique eindigde met drie punten en heeft nog een klein kansje om als nummer drie verder te gaan. Nicaragua keert met lege handen terug naar huis.

De Verenigde Staten maakten het zich in Cleveland onnodig moeilijk in de strijd om de groepswinst. Het gastland had een 3-0 zege nodig, maar leek na twee gemiste strafschoppen op twee treffers te blijven steken. Voormalig Vitesse-verdediger Matt Miazga zorgde twee minuten voor tijd alsnog voor opluchting.

Strafschoppen
Eerder had Joe Corona op aangeven van Alejandro Bedoya de score geopend. Dom Dwyer miste vervolgens vijf minuten na rust vanaf de stip, waarna Kelyn Rowe even later alsnog de 2-0 maakte.

Na ruim een uur nam Corona de verantwoordelijkheid voor de tweede penalty, maar hij wist zijn zenuwen evenmin in bedwang te houden. Miazga, die vorig seizoen op huurbasis voor Vitesse uitkwam, maakte echter op de valreep de cruciale derde treffer.

Panama
Panama had weinig problemen met Martinique, dat in de eerste twee groepsduels met Nicaragua (2-0 zege) en Amerika (2-3 nederlaag) nog goed voor de dag was gekomen.

Michael Murillo maakte in de slotfase van de eerste helft de openingstreffer, waarna Abdiel Arroyo en Gabriel Torres na rust de score opvoerden. (FOX Sports)