Pieter Vink.
Pieter Vink. - © ANP

Pieter Vink stopt als scheidsrechter

19 juli 2017
Arbiter Pieter Vink stopt na 22 jaar als scheidsrechter in het betaald voetbal. Op zaterdag 29 juli neemt de vijftigjarige leidsman afscheid in De Kuip bij de oefenwedstrijd Feyenoord - Real Sociedad.

Vink kampte lange tijd met blessures. ”Toen ik onlangs weer geblesseerd raakte, voelde ik dat het moment gekomen was om te stoppen. Met pijn in het hart, maar het is goed zo”, liet Vink woensdag op de website van de KNVB weten.

In de laatste weken kwam het besef dat het beter is om zijn lange loopbaan op het hoogste niveau te beëindigen. “Eerst wil je je daar niet bij neerleggen, wil je er tegen knokken. Maar dat is tegen beter weten in. Gaandeweg komt de acceptatie. Het is mooi geweest zo. Ik heb een toptijd gehad en het is nu aan de jongere talenten.”

Vink maakte zijn opwachting op het EK in 2008, andere internationale hoogtepunten waren kwartfinales in de Champions League tussen Juventus en Real Madrid en tussen het Arsenal van Robin van Persie en het Liverpool van Dirk Kuijt. (FOX Sports/ANP)