Chris Weidman krijgt een klap van Gegard Mousasi
Chris Weidman krijgt een klap van Gegard Mousasi - © ANP

Weidman wil in thuisstaat eindelijk weer eens winnen

22 juli 2017
Na zijn verliespartij tegen Gegard Mousasi moet Chris Weidman alle zeilen bijzetten. In zijn thuisstaat mag de New Yorker zich weer bewijzen tijdens UFC Fight Night: Long Island.

Weidman, bijgenaamd All-American, stond tot drie gevechten geleden namelijk eenzaam aan de top. Hij had al zijn dertien partijen in de UFC gewonnen en verdedigde al drie keer zijn titel.

Tot hij in december 2015 Luke Rockhold tegenkwam. Na een uitputtingsslag trok Rockhold aan het langste eind en was Weidman zijn titel kwijt. Amper een jaar later ging Weidman weer onderuit, dit keer tegen Yoel Romero.

Mousasi
De glans van de carrière van Weidman was verdwenen en dat werd in de partij met Mousasi pijnlijk duidelijk. Na een goede eerste ronde kantelde de partij en had Mousasi de overhand.

Het beslissende moment kwam toen Mousasi zijn Amerikaanse opponent in een headlock nam en enkele dreunen met zijn knie uitdeelde. Op hetzelfde moment trachtte Weidman zijn beide handen op de mat te krijgen, waardoor er geen kniestoten mogen worden uitgedeeld.

De referee verkeerde aanvankelijk in de veronderstelling dat Weidman succesvol was in zijn poging en legde het gevecht stil vanwege de zogenaamde ongeoorloofde actie. In tweede instantie bleek echter dat de handen niet allebei op de grond lagen.

Een nieuwe tegenslag voor Weidman, die in Long Island alles op het spel zet om weer eens te winnen. De nummer vijf in het middengewicht neemt het op tegen de nummer acht: Kevin Gastellum. Met veertien gewonnen partijen tegenover twee verliesbeurten is de Amerikaan een goede test voor de gevallen kampioen. (FOX Sports)

UFC Fight Night: Long Island is zaterdag- op zondagochtend vanaf 02.00 uur te zien op FOX Sports 6