Samenvatting Jamaica - Canada

Swingend Jamaica treft zakelijk Mexico in halve finale Gold Cup

21 juli 2017
Mexico heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales bij de Gold Cup in de Verenigde Staten.

De titelhouder van het voetbalkampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied versloeg Honduras in Glendale (Arizona) met 1-0. Het doelpunt viel al in de vierde minuut en kwam op naam van Rodolfo Pizarro.

Mexico komt in de halve finales uit tegen Jamaica, dat met 2-1 te sterk was voor Canada. 

Na een sterk begin voor de Canadese ploeg was het Jamaica dat al na zes minuten de score opende. De eerste kans was meteen raak. Shaun Francis was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval, de verdediger schoot onderkant lat binnen.

Net na rust werd de voorsprong voor Jamaica verdubbeld door een prachtig doelpunt van Romario Williams, de aanvaller van Charleston krulde de bal in de verre bovenhoek.

Junior Hoilett bracht de spanning terug in de wedstrijd, de Canadese aanvaller schoot met een fraaie treffer zijn ploeg weer in de wedstrijd. In de slotfase was doelman Andre Blake de grote uitblinker aan Jamaicaanse kant. 

Herhaling finale
Het duel tussen Mexico en Jamaica, zondag in de Rose Bowl in Californië, is een herhaling van de finale in 2015. Met een zege van 3-1 op Jamaica veroverde Mexico toen voor de zevende keer de Gold Cup.

In de andere halve eindstrijd speelt het Amerikaans gastland zaterdag in Dallas tegen Costa Rica. De finale is op 26 juli in Santa Clara. (FOX Sports/ANP)

De halve finales zaterdagnacht en zondagnacht worden LIVE uitgezonden op FOX Sports 2.