Thomas Agyepong
Thomas Agyepong - © FOXSports.NL

City-huurling Agyepong keert terug bij NAC

21 juli 2017
Thomas Agyepong speelt ook het komende seizoen voor NAC Breda. De rappe vleugelspeler wordt wederom voor een seizoen gehuurd van Manchester City.

 De Ghanees staat vrijdag al voor de eerste keer op het trainingsveld in Zundert.

De 21-jarige Agyepong kwam via de Ghanese Right to Dream Academy terecht bij Manchester City. Het daaropvolgende seizoen 2015/2016 werd hij verhuurd aan FC Twente, waar hij 14 duels speelde en eenmaal scoorde. De afgelopen jaargang was hij actief in Breda. Bij NAC was hij het hele seizoen een vaste kracht. In totaal speelde hij 31 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Viermaal was hij de aangever. Met name de laatste maanden van competitie maakte hij veel indruk met zijn goede vorm, waarmee hij een grote rol speelde bij de promotie van NAC. 

Die goede vorm aan het einde van het seizoen leverde Agyepong zelfs een uitnodiging op voor het Ghanese nationale elftal. Deze zomer kwam hij driemaal in actie voor de Black Stars. In de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Ethiopië (5-0 winst) gaf hij twee assists. Daarnaast speelde hij ook in oefenduels tegen de Verenigde Staten en Mexico tijdens de trip van de ploeg door Amerika.

Technisch Directeur NAC Breda Hans Smulders: "Met het aantrekken van Thomas weten we precies wat voor kwaliteiten we binnenhalen. Vorig jaar heeft hij zijn waarde bewezen en was hij met name in de slotfase van het seizoen van grote waarde. Thomas komt nu direct in een vertrouwde omgeving, dus hij hoeft niet meer te acclimatiseren. Onze selectie had nog de behoefte aan een vleugelspeler en Thomas vult die positie uitstekend in. We zijn blij dat we hem nog een seizoen in de armen mogen sluiten." (FOX Sports)

Benteke blijft De Boer trouw

21 juli 2017
Benteke blijft De Boer trouw
Trainer Frank de Boer van Crystal Palace kan gerust zijn. Zijn trefzekere aanvaller Christian Benteke is niet van plan om op korte termijn te...