Robert Gesink
Robert Gesink - © ANP

Gesink verwacht rentree in 2018

22 juli 2017
Robert Gesink kan het fietsen voorlopig vergeten en weet niet of hij dit jaar nog een wielerkoers rijdt. De kans is groot dat hij pas in 2018 zijn rentree maakt.

Dat schrijft de onfortuinlijke renner van LottoNL-Jumbo zaterdag in een column in De Telegraaf.

De Varssevelder kwam in de negende etappe van de Tour ten val en liep een breuk op in een van de onderste ruggenwervels. Hij moet nog vijf weken een speciaal aangemeten korset dragen. "Om mijn houding te corrigeren. Het zou anders kunnen dat ik krom ga lopen door die breuk in mijn ruggenwervel'' , schrijft hij.

Gesink mikte dit jaar in de Tour op een etappezege. In de achtste etappe was hij er met de tweede plaats dichtbij. "Ik kan niet zeggen of ik dit jaar nog een koers rijd. Er is niet echt een doel over. Misschien kan ik eind oktober nog naar China, maar dan is het nog de vraag op welk niveau je daar staat. Dus ziet het er naar uit dat ik me op 2018 moet richten.''

Gesink baalt, maar legt zich erbij neer en denkt al vooruit. "Het is nog te vroeg om mijn programma op te maken, maar als ik het nu mag zeggen, zou ik de Tour op dezelfde manier aanvangen als ik nu heb gedaan'', aldus de renner, die dit jaar niet voor een topklassering in het algemeen klassement ging, maar puur voor een etappezege. (ANP)

Gerelateerd