Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Vuurwerk van Schoop net niet genoeg voor zege Orioles

22 juli 2017
Baltimore Orioles heeft de goede lijn niet kunnen doortrekken tegen Houston Astros. Ondanks een knappe comeback ging de ploeg van Jonathan Schoop met 7-8 onderuit tegen het beste team van de American League.

De Astros leken op weg naar een eenvoudige zege, nadat ze binnen de kortste keren naar een 0-5 voorsprong waren gesneld. Schoop opende daarna met een honkslag de score voor de Orioles, maar hij kon niet voorkomen dat de bezoekers met een voorsprong van zes punten aan de laatste inning begonnen: 2-8.

Schoop
Baltimore liet zich echter niet kennen en kreeg nieuwe hoop toen Adam Jones met een tweehonkslag twee man binnensloeg. Schoop liet vervolgens zien waarom hij onlangs zijn opwachting mocht maken in de All-Star Game. De op Curaçao geboren tweedehonkman vuurde met twee honken bezet een homerun de tribunes in.

De prestatie van de Nederlandse international bleek net niet genoeg, nadat closer Ken Giles de laatste slagman van de Orioles had ingerekend. Schoop eindigde de wedstrijd met twee hits, een run en vier binnengeslagen punten.

Voor de Orioles was het de eerste nederlaag na een sweep tegen Texas Rangers. De ploeg staat op de vierde plaats in de American League East met 46 zeges en 50 nederlagen.

Koploper
Koploper Boston Red Sox (55-43) liep verder uit met een 2-6 overwinning bij LA Angels, terwijl runner-up New York Yankees (50-45) met 1-5 te sterk was voor Seattle Marines. Houston is de nummer een van de American League West (64-32). (FOX Sports)

Gerelateerd