Samenvatting Juventus - Barcelona

Neymar grote uitblinker tegen Juventus

23 juli 2017
Barcelona heeft zijn eerste wedstrijd op de International Champions Cup gewonnen. In East Rutherford in New Jersey was Barça met 2-1 te sterk voor Juventus.

Uitgerekend Neymar, de Braziliaan die mogelijk voor een astronomisch recordbedrag naar Paris Saint-Germain gaat, maakte het verschil in de confrontatie met Juventus. De 25-jarige aanvaller tekende voor twee prachtige doelpunten voor ruim 82.000 toeschouwers.

De Arabische eigenaren van PSG zouden liefst 222 miljoen euro willen betalen om Neymar naar Parijs te halen. Valverde benadrukte in de aanloop naar het oefenduel met Juventus dat hij Neymar niet kwijt wil. Hij stelde de Braziliaan daarom ook gewoon op, evenals onder anderen Lionel Messi en doelman Jasper Cillessen.

Neymar opende al na een kwartier de score, na een vloeiende één-twee met Paco Alcácer in het Italiaanse strafschopgebied. Tien minuten later slalomde de Braziliaan door de defensie van Juventus en bekroonde hij zijn prachtige actie met de 2-0. "Iedereen heeft weer kunnen zien hoe belangrijk Neymar is, daarom willen we ook dat hij blijft'', zei Valverde.

In de tweede helft, toen beide ploegen veelvuldig wisselden, deed Giorgio Chiellini met een rake kopbal nog iets terug namens de Italiaanse kampioen. Barcelona oefent woensdag in de Verenigde Staten tegen Manchester United, Juventus neemt het op tegen PSG. (FOX Sports/ANP)

FC Barcelona - Manchester United zie je op 26 juli om 1.30 uur LIVE op FOX Sports 2.
El Clásico Real Madrid - FC Barcelona zie je op 29 juli om 2.00 uur LIVE op FOX Sports 2.